Zoeken Menu

Het belang van veiligheid in het zwembad            

Rennende kinderen en natte tegelvloeren rondom het zwembad zijn vaak geen gelukkige combinatie. Maar dat zijn niet de enige risico’s. Wat te denken van losliggende tegels of geroeste speeltoestellen? Het is daarom erg belangrijk om van een zwembad een veilige plek te maken. Een ongeluk schuilt namelijk altijd in een klein hoekje. Bij Pooljoy is een van onze speerpunten dat onze producten van een degelijke, maar vooral veilige en gebruiksvriendelijke kwaliteit zijn. Lees hier meer over het belang van veiligheid in en rondom het zwembad en kijk wat u eventueel kunt verbeteren.

Veiligheid en hygiëne

Een veilig zwembad begint bij een schoon en goed onderhouden zwembad. Sterker nog: het is wettelijk verplicht om als eigenaar te zorgen voor een veilige en hygiënische badlocatie. Zeker als het om een buitenbad gaat dat het grootste deel van het jaar niet wordt gebruikt. Werk daarom met een uitgebreide checklist voordat u het zwembad weer wil openen. Het is belangrijk dat u alles controleert. Werken alle speeltoestellen nog? Is er nergens een roestplek ontstaan? Staat alles nog stabiel? Bekijk ook of vluchtwegen zoals trapjes in het zwembad nog in een goede staat zijn. Alvorens u dit gedaan heeft kunt u beginnen aan het schoonmaakwerk.

Een zwembad renoveren

Renoveren en schoonmaken

Een grote schoonmaakbeurt is onvermijdelijk. En daar komt toch wat bij kijken. Zorg bijvoorbeeld dat het zwemwater van een uitstekende kwaliteit is en goed gereinigd is. Dit is onder meer een wettelijke verplichting. Maak ook de tegels rondom het zwembad voldoende schoon en kijk of gladde situaties voorkomen kunnen worden en of er losliggende tegels liggen die aan vervanging toe zijn. Ook is het goed om naar de waterspeeltoestellen te kijken. Doordat, met name bij buitenzwembaden, deze toestellen buiten staan, heeft het weer veel invloed op ze. De kleuren kunnen verbleken of afbladderen door allerlei weersomstandigheden zoals felle zon, wind, regen of vorst. Als blijkt dat er iets hersteld moet worden, aarzel dan geen minuut en schakel professionele hulp in. Zo vermijdt u gevaarlijke situaties.

Het zwembad laten opknappen

Het zwembad opknappen hoeft geen tijdrovende klus te zijn. U kunt immers hulp inschakelen van een professioneel schoonmaak- of renovatiebedrijf. Als u dan toch bezig bent, is het misschien een goed idee om eens na te gaan of uw speeltoestellen of waterpark niet aan vervanging toe zijn. Of misschien wilt u liever uw zwembad voorzien van nieuwe kleuren? Een uitgebreide glijbaan of verschillende waterkanonnen? Pooljoy is hierin wellicht een goede partner die u verder helpt en uw zwembad net dat beetje extra geeft. Onze toestellen zijn van sterke, milieuvriendelijke materialen en dragen bij aan de veiligheid van uw bezoekers.

Interesse? Pooljoy helpt u graag om van uw zwembad weer een fijne, veilige en schone plek te maken. Twijfel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag met het renoveren, herstellen of herinrichten van uw zwembad of waterpark.