Zoeken Menu

De herfst is begonnen: tijd voor een zwembadrenovatie

De eerste herfstbladeren vallen langzaam van de bomen. De omgeving kleurt van geel, oranje tot rood en bruin. De dagen worden korter en de temperatuur lager. Na een lange zomer heeft jouw zwembad waarschijnlijk veel te verduren gehad. Het is dus tijd voor een goede check. Zijn de tegels nog schoon? Welke kleur heeft het water en werkt de filter nog naar behoren? Een aantal voorbeeldvragen die je graag wil beantwoorden. Het zwembad kan na verloop van tijd minder aantrekkelijk zijn. Het weer heeft hier invloed op, maar ook het onderhoud. Zorg goed voor je zwembad en controleer maandelijks of alles nog steeds in orde is.

Een opfrisbeurt

Ben je tot de conclusie gekomen dat jouw zwembad wel een opknapbeurt kan gebruiken? Heb je geen idee waar je moet beginnen? In dit artikel nemen we je mee in de verschillende opties om jouw zwembad weer gebruiksvriendelijk te maken. Allereerst is het van belang om concreet vast te stellen waar het probleem zich voordoet. Bekijk niet alleen de toplaag van het water maar ook de bodem. Mocht het zo zijn dat er veel alg is, dan is het aan te raden om de filterinstallatie extra te controleren. Test bij veel algvorming ook altijd even de waterkwaliteit. Let vooral op de chloorconcentratie, de watertemperatuur en de redoxwaarde. Dit is de waarde van reducerende en oxiderende stoffen in het water. Hoe hoger de redoxwaarde, hoe beter de desinfectie van het water.

Zwembadrenovatie.jpg

De specialist voor jouw zwembadrenovatie

Het kan natuurlijk zo zijn dat de opfrisbeurt niet het gewenste resultaat heeft. Of misschien wil je liever de controles en het schoonmaakwerk aan een ervaren organisatie overlaten. In dit geval komt Pooljoy in beeld. Pooljoy is gespecialiseerd in zwembadrenovaties en kan waar nodig het zwembad een volledig nieuwe uitstraling garanderen. Het is belangrijk om te beslissen wat er aangepakt moet worden. Zijn er tegels aan vervanging toe? Zijn alle accessoires voor je zwembad in orde? Hierbij kun je denken aan speeltoestellen of glijbanen. Daarnaast wil je er ook zeker van zijn dat de zwembadroosters in orde zijn. Een ding is vanzelfsprekend: Pooljoy kan de zwembadzorgen van je wegnemen.

Extra toevoegingen

Pooljoy is niet alleen gespecialiseerd in zwembadrenovaties maar ook in de aanleg van nieuwe speeltoestellen. Wil je de jongere bezoekers verrassen met een avontuurlijke glijbaan of een kleurrijk waterspeelobject? Dit is allemaal mogelijk bij Pooljoy. Vrijwel alle toestellen zijn mogelijk en in meerdere thema’s te verkrijgen. Wil je een toestel makkelijk bestellen? Dat kan uiteraard via onze website.

Jouw zwembad snel en kundig gerenoveerd

Het kan zo zijn dat dit artikel je heeft voorzien van nieuwe mogelijkheden op het gebied van water en spel. Dat zou natuurlijk hartstikke mooi zijn. Pooljoy is altijd beschikbaar en komt graag bij je langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Is er behoefte aan extra informatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via het contactformulier. Met onze ruime ervaring is een toprenovatie gegarandeerd!