Zoeken Menu

Duurzaamheid in een spray park


Als organisatie dragen wij graag ons steentje bij aan een duurzaam bestaan. Wij beseffen als geen ander hoe belangrijk het is om duurzame producten te realiseren. Gelukkig is de combinatie tussen interactieve speeltoestellen en duurzaamheid heel goed te maken en daarom zijn wij ook trots op onze producten. Het plezier van onze gebruikers staat hoog in het vaandel, maar ook de gebruiksvriendelijkheid en de duurzaamheid zijn ontzettend belangrijk. In dit artikel bespreken we de duurzaamheid van onze producten en wat Pooljoy eventueel voor u kan betekenen.

Een veilig, interactief spray park


Een spray park is niet alleen voor de allerkleinsten onder ons. Ook ouderen kunnen zich prima vermaken met de verschillende interactieve speelonderdelen. Wat voor speelonderdelen kun je verwachten in een spray park? Denk bijvoorbeeld aan emmers die om tuimelen of waterbogen of ‘kanonnen’ die water schieten. Er kunnen zo leuke spetterfestijnen tot stand komen zonder dat daarbij iemands veiligheid in gevaar komt. De duurzaamheid van de hele watercyclus wordt gegarandeerd aan de hand van een circulatiesysteem. Dit systeem wordt in de volgende alinea besproken.

De voordelen van een duurzaam spray park

Verschillende gemeentes juichen het toe als uw waterpark voldoet aan verschillende eisen. Duurzaamheid is een van die pijlers. Er is altijd veel aandacht voor waterbesparing en innovatieve manieren om water te besparen worden altijd goed onderzocht. Er zijn dan ook verschillende manieren om water te besparen en bij Pooljoy zijn we daar bewust mee bezig. Een voorbeeld is het uitschakelen van het spray park op het moment dat er niemand aanwezig is. Als kinderen niet aan het spelen zijn, wordt er ook geen water verbruikt. Op het moment dat kinderen in de buurt van de speeltoestellen komen, gaat het water lopen. Een ander voorbeeld is het circulatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat al het water wordt gecirculeerd. Dit houdt in dat het water wordt opgevangen, gefilterd en weer wordt hergebruikt. Hierdoor is er nauwelijks nieuw water nodig. Water dat niet aan de gewenste kwaliteit voldoet, wordt behandeld in het waterzuiveringssysteem.

De duurzame oplossing

Ben jij benieuwd naar de duurzame mogelijkheden voor jouw zwempark of wil je het uitgebreide assortiment van Pooljoy bekijken? Bezoek dan onze website. We hebben verschillende waterspeeltoestellen, peuterbaden, spray parks en nog veel meer. Daarnaast zijn wij ook gespecialiseerd in zwembadrenovaties.