Zoeken Menu

Een zwembad bouwen: wat heb je nodig?

Wanneer u een camping heeft of uw zwemcapaciteit wilt uitbreiden, wordt vaak een nieuwe zwembad gebouwd. Maar wat heeft u nodig en wat kom er zoal bij kijken om uw zwembad te bouwen. In ons nieuwe blog leest u wat enkele belangrijke punten zijn waar u op moet letten. Het is bovendien altijd raadzaam om niet zelf zomaar aan de slag te gaan. U kunt een zwembad altijd beter bouwen met advies of hulp van een gerenommeerd bedrijf zoals Pooljoy. Lees hier meer over het bouwen van een zwembad.

De invulling van het zwembad

De grote vorm van het zwembad is vaak geen probleem. Maar heeft u er ook al aan gedacht hoe u dit zwembad in gaat richten? Zeker als u een (tropisch) zwembad heeft, al dan niet binnen of buiten, is de inrichting belangrijk. Want heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over een bepaald thema voor uw zwembad? Zo kunt u ervoor kiezen om diverse waterspeelobjecten in aan de rand van uw zwembad te plaatsen, uitdagende glijbanen of waterkanonnen waarmee uw bezoekers elkaar kunnen bestoken. Daarnaast kunt u doorgaans ook de accessoires zoals zwembadroosters, verschillende soorten figuren of zelfs een heus piratenschip uitkiezen.

Een-zwembad-bouwen.jpg

 

Duurzame kwaliteit

Voor het inrichten en bouwen van een zwembad worden doorgaans kwaliteitsmaterialen gebruikt. Het water en ook het vele gebruik hebben immers invloed op uw zwembad, het meubilair en de accessoires. Daarom moet zwembadmeubilair van een duurzame en hoge kwaliteit zijn. U wilt natuurlijk niet dat er ongelukken ontstaan doordat onderdelen snel versleten raken. Doorgaans worden voor de meubels, speelobjecten en andere accessoires de meest duurzame materialen gebruikt. U moet dan denken aan polyester of andere kunststofsoorten die tegen het vele water bestand zijn en niet lijden onder roest en slijtage.

Spray parks: een uitbreiding op het zwembad

Mogelijk wilt u uw zwembad zo aanleggen dat er weinig ruimte is om verschillende objecten of waterspeeltoestellen aan te leggen. Misschien is het dan een interessant idee om te kiezen voor een spray park of waterspeeltuin. Dit is een interactieve plek die vlakbij uw zwembad geplaatst kan worden. Een spray park bevat allerlei avontuurlijke waterspeelobjecten en fonteinen. Een spray park kan naar de wens van de klant worden ingericht en ingevuld met fonteinen, waterkanonnen of buikschuifbanen.

Hulp van een professional

Gaat u zelf een zwembad bouwen, maar twijfelt u nog over de juiste invulling of welke speeltoestellen u nodig heeft? Dan is het een verstandig idee om professionele hulp in te schakelen. Gelukkig staat het team van Pooljoy graag voor u klaar. Aarzel dan ook niet en neem vandaag nog contact met ons op. Wij weten als ervaringsdeskundige precies hoe we uw nieuwe zwembad kunnen voorzien van net dat extraatje in de vorm van een waterkanon, glijbaan of waterspeelobjecten. En dat voor echt maatwerk tegen een goede prijs. Pooljoy helpt u graag op weg om van uw zwembad een ware waterbeleving te maken. Neem vandaag nog contact op via ons contactformulier