Zoeken Menu

Het buitenzwem seizoen begint: bereid je voor!

Met nog een maand te gaan voordat de lente begint, is het als zwembadhouder nu al tijd om uw buitenzwembad te inspecteren en klaar te maken voor het komende seizoen. Want inderdaad: het lekkere weer is wellicht nog ver weg, maar dat betekent niet dat er al verschillende klusjes en hand- en spandiensten uitgevoerd kunnen worden. Maar schuw ook het grote werk niet. U wilt immers (en bent ook verplicht) dat uw gasten in een veilig en goed onderhouden zwembad zwemmen of spelen. Lees enkele praktische tips en informatie in dit blog. 

Maak een inspectieronde

Maak-van-uw-zwembad-weer-een-plek-vol-speelplezier.jpgAllereerst raden we aan om altijd op de hoogte te zijn van de stad van uw zwembad. Maak daarom regelmatig een inspectierondje. Op z’n minst voordat het seizoen begint en eventueel ook als het zwemseizoen weer afloopt. U kunt zelf een checklist opmaken met onderdelen die u controleert. Let daarbij extra op plekken die tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Denk aan het controleren van uw zwembadpompen, check uw roosters op eventuele verstoppingen en kijk of er nergens roestplekken te vinden zijn. Ook de directe omgeving van uw zwembad dient in orde te zijn: kapotte tegels of een versleten trapje leveren eveneens gevaarlijke situaties op. 

Schoonmaak- en opknapwerk

Schoonmaakwerk voor uw zwembad is erg belangrijk. Geef uw glijbanen een goede schrobbeurt en verwijder bladeren uit waterpompen en putjes. Ook klein opknapwerk kunt u gemakkelijk zelf uitvoeren. Controleer bijvoorbeeld of alle schroeven en bouten van uw waterspeelobjecten nog goed vastzitten en draai ze waar nodig aan. Ook het grotere opknapwerk zoals figuren overschilderen kunt u nu alvast doen. Na een grondige schrob- of schilderbeurt zult u zien dat uw zwembad er weer uitnodigend bijligt!

Wat als er onderdelen verouderd zijn?

Doet u uw jaarlijkse of halfjaarlijkse inspectierondje en treft u onderdelen van uw zwembad aan die versleten zijn of verkleurd door het zonlicht? In die gevallen kunt u Pooljoy inschakelen voor een zwembad renovatie. Met zo’n renovatie geven we speeltoestellen weer een vrolijk kleurtje, vervangen we verouderde of kapotte waterspeeltoestellen en zorgen dat de zwembadaccessoires in uw zwembad of spraypark weer piekfijn in orde zijn. Al onze toestellen bestaan uit een hoogwaardige polyester basis en zijn op die manier bestand tegen vocht en weersomstandigheden.

Maak-je-zwembad-zomerklaar.jpg

 Wij komen graag een kijkje nemen

Pooljoy staat voor u klaar als het gaat om zwembad renovaties, herstelwerkzaamheden of het plaatsen van nieuwe dierfiguren. Grote verbouwwerkzaamheden zoals het opnieuw betegelen van uw zwembad doen wij echter niet, daarvoor moet u een zwembadbouwer inschakelen. Wel kunt u onze service inzetten bij het vervaardigen en opknappen van allerlei speeltoestellen. Benieuwd? Neem dan contact met ons op. We komen graag een kijkje nemen om een indicatie van het werk te maken. Inmiddels hebben we al verschillende gemeente zwembaden, campings, hotels en vakantieparken mogen helpen. Aarzel dus niet te lang, want het zwemseizoen begint voor u er erg in hebt!