Zoeken Menu

Inspiratie: samenstellen van een zwembad

Het samenstellen van een zwembad kan een leuke, maar toch best omvangrijke klus zijn. Twijfelt u waar u moet beginnen of wat voor toestellen passen in uw zwembad of waterpark? In dit blog lees je onder meer wat er zoals bij komt kijken om een zwembad in te richten en te voorzien van allerelei leuke en gebruiksvriendelijke speeltoestellen. Laat u vooral inspireren als u van plan bent om uw zwembad grondig aan te pakken.

De rol van het zwembad

Uiteraard is het belangrijk om na te gaan welke rol uw zwembad gaat vervullen. Wilt u een zwembad samenstellen voor een zo’n breed mogelijk zwempubliek op een camping of heeft u een binnenzwembad speciaal voor de kleintjes. Dit is belangrijk omdat volwassenen of jongeren zich niet zo snel in een zwembad met kinderlijke motieven en kleuren begeven. Anderzijds kunt u van uw zwembad juist ook een familie-ervaring maken waarbij er voor iedere leeftijdscategorie iets te beleven vast. Een leuk, attractief en avontuurlijk zwembad begint al bij de voorwerpen en speeltoestellen die er te vinden zijn.

Van speeltoestel tot waterglijbaan

Tegenwoordig worden zwembaden al lang niet meer alleen gebruikt om baantjes in te trekken of wedstrijden te zwemmen. Zoals u weet bestaan er hele waterparken waar bezoekers in de zomer plezier en verkoeling kunnen zoeken. Heeft u echter niet de beschikking over zoveel hectare grond? Geen probleem! Ook voor de kleinere zwemaccomodaties zijn er waterparken op maat en kunt u zelf een heel zwembad samenstellen. Compleet met waterglijbanen, waterkanonnen en interactieve waterspeeltoestellen. Die waterspeeltoestellen kunnen bestaan uit allerlei vormen. Wat te denken van een piratenschip? Of een vuurtoren waar kinderen in kunnen klauteren. 

Inspiratie voor het zwembad

Keuzes in het samenstellen van een zwembad

Uiteraard is de keuze aan u. Bedenk wel dat in deze tijd vrijwel alles mogelijk is en ook alles op de juiste maat en kleur geleverd kan worden. Zo kunt u slechts een fractie van uw zwembad samenstellen, bijvoorbeeld de kleur roosters en een nieuwe glijbaan. Anderzijds kunt u ervoor kiezen om uw zwembad uit te breiden met een heel waterpark of spray park. Een interactieve speelplek waar het plezier voorop staat en vooral de jeugd (maar ook zeker de wat oudere jeugd) veel plezier kan beleven. Deze opties kunnen een mooie uitbreiding op uw zwembad zijn en het tot een publiekstrekker in de regio maken.

Laat uw zwembad samenstellen

Of u nu een binnenzwembad, camping of buitenzwembad beheert: er is dus veel mogelijk op het gebied van waterspeelplezier. Als u er zelf niet aan uitkomt is het mogelijk een goed idee om professionele hulp in te schakelen. Pooljoy heeft al tientallen jaren ervaring met de aanleg en het samenstellen van zwembaden op allerlei locaties. Aarzel niet en neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.