Zoeken Menu

Spray parks: een plek om te leren en te ontdekken

Spray parks zijn een interactieve speelplek voor kinderen. Op speelse wijze leren ze spelen met water. Het biedt groot plezier aan zowel jong als oud. Een spray park is zo ingericht dat het kinderen uitnodigt om er te komen spelen en spetteren. Spray parks zijn dé plek om te leren en te ontdekken op een unieke manier. In dit artikel leggen we alles uit over wat spray parks zijn, wat de voordelen zijn van een spray park voor kinderen en op welke locaties we een spray park kunnen realiseren.

Wat is een spray park?

Een spray park is een interactieve speelplaats in het water waarbij kinderen met verschillende elementen kunnen spelen. Denk hierbij aan waterspuiters, fonteinen, tuimelemmers en waterbogen. Kinderen kunnen zowel individueel als in groepsverband spelen, leren en ontdekken. De combinaties van waterstralen, geluiden, draaiende elementen en oorzaak-gevolg relaties, wordt de waterspeelplaats zeer interactief. Alle elementen die zich op een spray park bevinden zijn speciaal afgestemd op elkaar om de veiligheid van kinderen te waarborgen. Het water wat uit een waterkanon wordt geschoten komt op de vlakke vloer terecht en wordt direct afgevoerd. Zo kunnen er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

Watertafel-Spray-Park.png

De voordelen van een spray park voor kleine gasten

Omdat kinderen veel zintuiglijker ingesteld zijn dan volwassenen, moet een waterspeelplaats inspelen op deze behoeftes. Kinderen voelen zich van nature aangetrokken tot water. Het spetteren, emmers water halen en het verleggen van stromen: voor hen allemaal bijzondere ontdekkingen wat ze nieuwsgieriger maakt naar nieuwe speelplekken. Een spray park is ontwikkeld om in te spelen op de wensen van kinderen, ze langdurig bezig te houden en te leren spelen en ontdekken in een veilige en verantwoorde omgeving.

Te realiseren op diverse locaties

De spray parks van Pooljoy zijn op tal van locaties te realiseren. Bent u een zwembadeigenaar of bent u werkzaam op een van onderstaande locaties? Dan is een spray park een echte verrijking voor uw openbare gelegenheid:

  • In openbare ruimten, zoals parken;
  • Zwembaden;
  • Camping- en bungalowparken;
  • (Binnen)speeltuinen en recreatieparken;
  • Hotels;
  • Kinderdagverblijven en zorginstellingen.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op

Zoals u heeft gelezen, zijn spray parks een echte verrijking voor iedere zwemgelegenheid. Het trekt gezinnen met kleine kinderen aan die na een dag waterpret zeker weer terug willen komen. Uiteraard brengt dit verschillende voordelen mee voor u als ondernemer. Zo draagt een spray park o.a. bij aan de verblijfsduur en kan zorgen voor meer horeca-uitgaven. Pooljoy is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van spray parks op maat. Bij ons kunt u uw spray park helemaal naar wens samenstellen. We kunnen alles afstemmen op uw wensen en huisstijl. Heeft u interesse? Neem dan direct contact met ons op. We denken graag met u mee.