Zoeken Menu

Tips om je zwembad populairder te maken

Zwemmen in een openbaar zwembad is voor velen een leuke dagbesteding. Ze komen er om te ontspannen, te genieten van het weer en om een verkoelende duik te nemen in het water. Een zwembad is er voor jong en oud. Terwijl de kleintjes zich vermaken met een emmer in het water, springt de jeugd van duikplank en kijken de ouders toe vanaf de kant. Om jaarlijks meer bezoekers te trekken zijn er een aantal voorzieningen die je kunt treffen om je zwembad populairder te maken. In dit blog geven we een aantal handige tips!

1.    Voer een renovatie uit

Na verloop van tijd is een zwembad toe aan een opfrisbeurt. Wellicht is er veel achterstallig onderhoud wat gevaarlijke situaties kan opleveren of ben je de kleuren of indeling zat. Een zwembadrenovatie kan een uitkomst bieden. Je zwembad in een nieuw jasje steken kan een groot effect hebben op de populariteit en meer bezoekers aantrekken. Bovendien maak je je zwembad een stuk veiliger door gevaarlijke of kapotte elementen te vervangen. Een zwembad hoort een veilige speelomgeving te zijn.

2.    Voeg speelelementen toe

Is jouw zwembad momenteel enkel een groot bad? Sfeervolle speelelementen toveren je zwembad om tot een waar speelparadijs waar kinderen op spelenderwijs uren in het zwembad te besteden. Wat dacht je van leuke dierfiguren langs de kant, een shooter waarmee kinderen elkaar nat kunnen spuiten of een kleurrijke glijbaan? Speelobjecten zijn geliefd door ieder kind. Als je je zwembad populairder wilt maken dan is inspelen op de behoeftes en wensen van kinderen een slimme zet.

Tips-om-je-zwembad-populairder-te-maken.jpg

3.    Thematisering

Ook als je niet echt een duidelijk thema hebt bij je zwembad, dan kan het aanbrengen van een uniek thema wonderen doen. Door een eigen huisstijl te creëren met een afgestemd kleurenschema inclusief vrolijke decoratieve en interactieve elementen, vergroot je de waterpret. Door middel van thematisering kun je zorgen voor een compleet nieuwe look en feel, waardoor het lijkt alsof je een gloednieuw zwembad hebt. Hierdoor creëer je een echte bezoekersmagneet.

Hulp nodig jouw zwembad populairder te maken?

Pooljoy is gespecialiseerd in het uitvoeren van zwembadrenovaties. Daarnaast kun je bij ons terecht voor een zeer uitgebreid assortiment met de leukste speeltoestellen, accessoires en meer. We komen graag langs bij je op locatie om een goede indruk te krijgen van jouw mogelijkheden. Heb je een zwembad op een camping, hotel, vakantiepark of binnen jouw gemeente? Dan kunnen wij je helpen. Neem direct contact op en plan een kennismakingsgesprek in. We geven geheel vrijblijvend advies.