Zoeken Menu

Veiligheid waarborgen in een spray park

Een spray park of interactieve waterspeeltuin is een bijzondere toevoeging aan uw zwembad, camping of speeltuin. Een spray park vormt vaak net dat beetje meer voor uw gasten. Of dat nu jonge kinderen zijn of volwassenen: iedereen vermaakt zich prima! Belangrijk punt in een spray park is de veiligheid. Kans op uitglijden maar ook materiaalmoeheid zijn risico’s die uiteraard vermeden moeten worden. Benieuwd hoe u de veiligheid in uw spraypark moet waarborgen of waar u zoal op moet letten? In dit blog leggen we u er meer over uit.

Verschillende-waterspeelobjecten-in-uw-zwembad.jpg

Het juiste materiaal

Materiaalmoeheid treedt bij spray park op die met de verkeerde materialen worden gebouwd. Het gaat hier dan om materialen die niet goed tegen water kunnen of na verloop van tijd slijten door de vele liters water die erover vloeien. Bij Pooljoy gebruiken we daarom alleen materiaal dat uitgebreid getest en gekeurd is. Veelal is dit een harde soort plastic of polyester dat in verschillende kleuren verkrijgbaar is en geheel naar wens gevormd kan worden. Nadat het opdroogt ontstaat er een zeer sterk en stevig materiaal dat tegen zwembadwater kan, maar ook tegen andere weersinvloeden. Wel zo handig als u een spray park buiten aanlegt.

Bewaar het overzicht

Uiteraard zijn de vele felle kleurtjes, dierfiguren en speeltoestellen kenmerkend voor een spray park. Een overdaad aan waterspeelobjecten of decoratieve figuren is echter niet wenselijk. Als u badmeesters in dienst heeft, is het voor hen lastig om zo het overzicht te bewaken. Ook ouders kunnen hun kinderen van een afstandje minder goed in de gaten houden. Daarom moet een goed spray park zowel over voldoende speelobjecten beschikken, maar tegelijkertijd ook logisch en overzichtelijk ingedeeld zijn. Indien er sprake van een goed overzichtelijke plek is, is extra toezicht door badmeesters of ouders niet noodzakelijk.

Extra veiligheid

Naast de veilige (speel)objecten in een spray park kan er ook op andere manieren aan een veilige omgeving gewerkt worden. Extra veiligheid kan verkregen worden door:

Antislip ondergrond: Spray parks bestaan doorgaans uit een solide ondergrond waarop de verschillende toestellen gemonteerd zijn. Deze ondergrond wordt voorzien van een antisliplaagje zodat de kans op uitglijden en vallen zoveel mogelijk vermeden wordt.

- Felle kleuren: De felle kleuren in een spray park zijn doorgaans bedoeld voor de vrolijke toon. Anderzijds vallen de toestellen zo goed op wordt het risico op een botsing klein blijft.

Laat uw spray park op maat maken

Het valt niet altijd aan te raden om zelf aan een spray park te beginnen. Hoewel u al wel een ontwerp kunt maken, is de uitvoering een klusje dat om een nauwkeurige aanpak vraagt. Meer weten? Neem gerust eens contact met Pooljoy op. Onze medewerkers zijn ervaren in het ontwerpen van diverse speeltoestellen die op veiligheid getest zijn. Zo heeft u én een unieke waterspeeltuin én een veilig speelomgeving.