Zoeken Menu

Wat kost het aanleggen van een nieuw zwembad?

Er gaat niets boven die frisse duik op een zomerse dag in een mooi zwembad. Voor veel mensen is lekker baantjes trekken of gewoon lekker aan de rand van het zwembad genietend van het water het hoogtepunt van de vakantie. Dat is natuurlijk ook niet gek want lekker zwemmen is nou eenmaal fantastisch. Op het moment dat je een zwembad ter beschikking hebt, zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar hoe kom je aan een zwembad en wat moet dat eigenlijk kosten? In deze blog bespreken we de verschillende opties bij de aanleg van een zwembad en de eventuele kosten.

De mogelijke kosten van een zwembad

Het is heel lastig om de kosten van een zwembad zomaar uit de losse pols te bepalen. De prijs is namelijk altijd gebaseerd op verschillende variabelen. Allereerst speelt natuurlijk de grootte van het zwembad een cruciale rol in de uiteindelijke prijs. De diepte en de omvang zijn hiervoor de belangrijkste pijlers. Wil je het liefst een zwembad dat volledig op maat is gemaakt? Dan zal de prijs hiervoor ook hoger zijn dan een zwembad met standaard afmetingen. Jouw wensen zijn hierin doorslaggevend. Ook zijn er natuurlijk nog extra opties die ook van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan op maat of een spray park met verschillende waterspeeltoestellen.

De verschillende opties en extra’s

In de voorgaande alinea werd het al kort beschreven. Naast een regulier zwembad zijn er verschillende opties of extra’s die jouw zwembad uniek kunnen maken. Deze extra’s hebben ook een invloed op de prijs maar bieden ook meer mogelijkheden. Een goed voorbeeld van een extra die jouw zwembad van extra speelplezier kan voorzien is een polyester zwembad zitje. Bij Pooljoy zijn we zeer gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van zwembadmeubilair. Deze zwembadmeubels zijn daarnaast ook duurzaam in het waterverbruik. Het biedt extra comfort voor de gebruikers. Als kinderen bijvoorbeeld lekker aan het zwemmen zijn, kunnen ouders of verzorgers de kinderen op een prettige manier in de gaten houden.

De professionals voor jouw nieuwe zwembad

Het is zeer lastig om zelf een zwembad op te bouwen. Wij raden dan ook altijd aan om een professional in te schakelen. Zo weet je zeker dat je gegarandeerd een mooi, veilig zwembad krijgt. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met Pooljoy.