Zoeken Menu

Een zwembad uitbreiden: hoe pak ik dat aan?

Een-nieuwe-inrichting-van-uw-zwembad.jpgHet nieuwe zwemseizoen staat weer op het punt van beginnen. Bent u uitgekeken op uw huidige zwembad of speeltuin, maar vraagt u zich af wat u kunt doen om het geheel weer aantrekkelijker te maken voor uw gasten? Dan bent u bij Pooljoy aan het goede adres om uw zwembad uit te breiden met allerlei bijzondere en leuke toevoegingen. Samen met u maken wij van uw zwembad weer een aantrekkelijk plek waar zowel kinderen als volwassenen zich in het zwemseizoen weer heerlijk kunnen vermaken. Hoe u dat precies aanpakt leest u in dit artikel.

Informatie inwinnen

Het belangrijkste dat u wilt is dat uw zwembad geliefd en populair is bij kinderen, volwassenen en senioren. Een goede manier om erachter te komen hoe en waar u uw zwembad kunt uitbreiden, is om een enquête onder uw bezoekers te houden. Peil wat hun mening is over uw zwembad en wat vooral zij graag zouden willen zien. Een realistische blik is daarbij geboden (geef daarom ook aan wat wel en niet tot de mogelijkheden behoort), maar het geeft u een goed beeld van wat uw gasten of bezoekers graag willen. Ook kunt u altijd informeren bij andere zwembaden of plekken met een zwembad zoals hotels, campings of waterspeelparken hoe zij een uitbreiding hebben aangepakt. Bepaal voor uzelf wat werkt en wat niet in uw situatie. 

De mogelijkheden

Zwembad-uitbreiden-Bekijk-de-mogelijkheden.jpgDan is het verstandig om zelf een inschatting te maken over de mogelijkheden. Dat betekent niet per se dat u uw zwembad zelf met een aantal meters moet vergroten. U kunt er namelijk ook voor kiezen om iets met de ruimte rondom het zwembad zelf te doen. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van leuke waterspeeltoestellen, watergoten en watertafels of glijbanen. Dat betekent dus ook dat een uitbreiding helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Met de juiste toevoegingen op de juiste plek geeft u uw zwembad al een heel andere invulling. Ook kunt u meteen achterstallig onderhoud uitvoeren, zoals opknapwerk en kleine reparaties. Het eventueel vervangen van versleten speeltoestellen door nieuwe zorgt voor een complete metamorfose. 

De uitbreiding uitbesteden

Zelf aan de slag is altijd mogelijk, maar het is natuurlijk niet aan te raden als u maar weinig ervaring heeft met het aanleggen van zwembaden of zwembadmeubiliar. Belangrijk aspect is daarbij de veiligheid van uw bezoekers. Wanneer u zelf aan de slag gaat, moet deze in orde zijn. Dat kan nogal een hele klus zijn. Ons advies? Besteed de uitbreiding van uw zwembad, hoe groot of klein, altijd uit aan een professional in zwembad renovaties. Niet alleen weet u dat de uitbreiding zo op een vakkundige manier gebeurt, u heeft er zelf nauwelijks omkijken naar. 

Laat ons uw zwembadklus uitvoeren!

Pooljoy pakt uw zwembadklus graag voor u aan. Samen met u kijken we naar de verschillende mogelijkheden om uw zwembad beter en aantrekkelijker te maken. Dankzij de vele opties waar u uit kunt kiezen is dat meestal geen probleem. Kijk van tevoren op onze website voor ons assortiment. Heeft u nog vragen of zoekt u advies? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wacht niet te lang met het uitbreiden van uw zwembad of speeltuin; het nieuwe zwemseizoen begint namelijk sneller dan u denkt!