Zoeken Menu

Hoe bescherm ik mijn zwembad in de winter?

Tijdens de wintermaanden laten campingeigenaren, zwembad- en hotelhouders hun (buiten)zwembaden leeglopen. Het zwemseizoen is voorbij. Toch hebben met name strenge winters ook hun beslag op het zwembad. In dit blog vertellen wij u meer hoe u uw zwembad beschermt tegen de weersinvloeden zoals regen, ijzel en sneeuw. Zo komt uw zwembad weer veilig en heel de winter door!

Peuterglijbanen-voor-de-kleinsten.jpg

1. Winterproof

Laat het zwembad leegpompen en let daarbij goed op of dit soepel gaat. Dit is al een eerste indicatie of de pompen nog goed werken. Volg daarbij de handleidingen die bij uw zwembad horen of schakel een professional in om deze klus aan te pakken. Controleer daarbij ook de kwetsbare onderdelen van uw zwembad. Denk bijvoorbeeld aan leidingwerk, eventuele warmtepompen en afvoeren.

2. Schoonmaakwerk

Schoonmaakwerk is erg belangrijk. Nu het zwembad helemaal leeg is, kunt u juist overal goed bij om doorgaans lastige plekken schoon te maken. Vergeet ook niet om roosters, filters en putjes goed te controleren op vuiligheid en bladeren. Doet u dit niet, dan kan dit tot verstoppingen leiden. Schoonmaken kan doorgaans met een goede schrobborstel, dweil en passend schoonmaakmiddel. 

3. Bescherming

Dit hangt uiteraard af van de grootte van het zwembad. Sommige zwembadeigenaren zullen hun kleinere zwembad afdekken met planken of een beschermend zeil. Die bescherming geldt overigens niet alleen voor het zwembad zelf. Ook als u dierfiguren, waterspeeltoestellen of een spray park buiten heeft staand kunt u dit met een zeil of folie afdekken. Let er bovendien ook op dat alle leidingen goed leeggelopen zijn om bevriezing of stinkend water te vermijden! Als de objecten makkelijk los te koppelen zijn, kunt u ze eventueel ook binnen zetten ter bescherming.

De winter voorbij. En dan?

Wanneer de winter voorbij is, kunt u aan de slag om uw zwembad weer in orde te maken voor het komende zwemseizoen. Een goede inspectie waarbij u uw gehele zwembad naloopt raden wij dan ook aan. Speciale aandacht voor het meubilair dat kwetsbaar kan zijn zoals een glijbaan of speeltoestel. Let op of er geen geroeste of afgebroken onderdelen zijn. Controleer ook de tegels in en rondom het zwembad. Uw bezoekers kunnen zich immers lelijk bezeren aan een kapotte tegel met een scherpe rand. Is uw zwembad zo gehavend of is er iets kapotgegaan? Laat dan een professionele zwembad renovatie uitvoeren!

Uw klus uitbesteden

Heeft u weinig tijd om uw zwembad klaar te maken voor de winter of weet u niet waar u moet beginnen? Dan kunt u bij Pooljoy altijd terecht voor advies op maat. Ook kunnen wij samen met u kijken hoe we uw zwembad winterproof kunnen maken. Moet er iets hersteld worden of kan uw zwembad wel een nieuwe lik verf krijgen hier of daar? Ook dan is Pooljoy dé expert om uw zwembad onder handen te nemen. Ga weer met een gerust hart het nieuwe zwemseizoen tegemoet! Vul vandaag nog het contactformulier op onze website in en kom met ons in contact.