Zoeken Menu

Uit welke onderdelen bestaat een zwembad?

Wanneer we aan een zwembad denken we vaak aan onze zomers als kind of de zomers met uw eigen kinderen. Niet zo gek natuurlijk, want een zwembad vormt vaak een gezellige, leuke plek waar jong én oud zich heerlijk kunnen vermaken. Van camping met buitenzwembad tot een vakantiepark: een attractief zwembad is een mooie aanvulling op uw accommodatie. Maar uit welke onderdelen bestaat een zwembad zoal? En wat kan Pooljoy voor u betekenen? In dit blog vertellen wij u hier graag meer over!

Functie van een zwembad

Allereerst is het belangrijk om naar de functie van het zwembad te kijken. Uiteraard hebben we het in deze blog niet over wedstrijdbaden, maar om zwembaden die geschikt zijn voor peuters, kinderen en hun ouders of grootouders. Een zwembad kan verschillende functies hebben, waarvan recreatie wellicht de belangrijkste rol is. Naast recreatie kan een zwembad, voor kleine kinderen, ook een plek zijn waar ze spelend leren en hun eerste meters zwemmen. In de basis is er natuurlijk het bad. Dit kan verschillende vormen, afmetingen en dieptes hebben. Pooljoy heeft zich gespecialiseerd in water- en speeltoestellen in en rond het zwembad. 

Een-zwembad-is-een-speeplek-bij-uitstek.jpg

Attractieve omgeving

Pooljoy maakt van het zwembad een attractieve en tegelijk speelse omgeving. Dankzij onze duurzame polyester toestellen en speelobjecten welke goed tegen een stootje kunnen, zijn uw gasten verzekerd van urenlang waterplezier. Bij Pooljoy weten we daar wel raad mee. Een fijne omgeving om te spelen realiseren wij onder andere met onze glijbanen, vrolijke dierfiguren of ander polyester maatwerk speeltoestellen. 

Aanvullingen

Naast het zwembad met eventueel aanvullende speeltoestellen, heeft u via Pooljoy ook de mogelijkheid om een spray park aan te leggen. Dit kan een mooie aanvulling zijn als u niet direct een geheel nieuw zwembad wil aanleggen, maar wel een nieuwe speelmogelijkheid voor jong en oud wil creëren. In een spray park worden bezoekers aangenaam verrast door tuimelemmers met water, sproeiers, speeltoestellen en waterkanonnen. Een speciaal ‘bad’ is niet nodig, aangezien het spray park gewoon op een vlakke ondergrond aangelegd wordt. Het water wordt opgevangen en gecirculeerd. 

Meubilair en accessoires

Ook is er de mogelijkheid om accessoires of zwembadmeubilair aan uw zwembad toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan zwembadroosters die de geulen naast het bad afdekken en tegelijk dienen als waarschuwing. Ook zwembadmeubilair in de vorm van stoelen of banken in felle kleuren maken uw zwembad af. Het zijn vaak dit soort kleine toevoegingen die van uw bad een waar zwemparadijs maken.

Onze service inschakelen

Wilt u gebruikmaken van onze service en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Pooljoy. Samen met u kijken we naar de opties om uw zwembad aantrekkelijker te maken of te voorzien van een nieuwe inrichting. En op dat gebied is veel mogelijk! Kijk gerust rond op onze website en maak kennis met onze mogelijkheden.