Zoeken Menu

Waarom is een zwembad renovatie belangrijk?

Tijdens de zomer weer vele gasten mogen ontvangen in uw zwembad? Mooi! Nu de zomer weer achter de rug is en het hoogseizoen voorbij, kan het nooit kwaad om uw zwembad eens te controleren. Wat dient er vervangen te worden? Moeten er reparaties of renovaties uitgevoerd worden? Juist buiten het seizoen heeft u de tijd om deze punten aan te pakken. Vergeet dat een zwembad renovatie op zijn tijd erg belangrijk is om uw zwembad, en of dat nu een normaal zwembad of een zwembad op een camping is, aantrekkelijk en veilig te houden.

De renovatie van een zwembad

 Alles wat we gebruiken slijt op den duur. Voor zwembad, toestellen en speelobjecten in of rondom het zwembad geldt dit natuurlijk ook. Zeker omdat ze, als u veel bezoekers heeft, intensief gebruikt worden. Heeft u uw speeltoestellen of waterobjecten buiten staan? Dan kunnen weer en wind invloed hebben. De renovatie kan daardoor ook bestaan uit het vervangen van deze objecten. Zeker als deze verouderd zijn, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Pooljoy kan deze objecten zoals een waterkanon (shooters), fontein of dier, vervangen door toestellen of waterspeelobjecten die van duurzamere materialen zijn gemaakt.  


Laat-uw-zwembad-weer-schitteren-als-nooit-tevoren.jpg

 

Wat komt er zoal bij kijken?

Een zwembad renovatie kan een flinke klus zijn, afhankelijk van wat er moet gebeuren natuurlijk. Een professional zal altijd eerst een kijkje nemen om te zien wat er moet gebeuren. Aan de hand van een plan worden de verschillende delen van uw zwembad aangepakt. Wist u trouwens dat een zwembad renovatie zich niet alleen beperkt tot het renoveren van het zwembad zelf, omliggende tegels of roosters? U kunt ook allerlei andere onderdelen van uw zwembad renoveren. Denk daarbij aan: 

  • Nieuwe verflaag toestellen: Speeltoestellen, met name bij buitenzwembaden, hebben te lijden onder regen en wind tijdens slecht weer. De verf kan afbladderen of beschadigd raken. Bij een zwembad renovatie wordt dit onder meer aangepakt.
  • Reparatie: Allerhande reparatiewerkzaamheden kunnen buiten het seizoen uitgevoerd worden tijdens een zwembad renovatie. Denk aan speeltoestellen, maar ook loszittende tegels en dergelijke.
  • Inspectie: Tevens worden andere onderdelen van het zwembad gecontroleerd. Op die manier krijgt u een totaalplaatje van de algehele toestand van uw zwembad. Ook kunnen eventueel verstoppingen verholpen en of opgeruimd worden.

Een-interactieve-water-speelplek.png

Schakel de professional in!

Het is mogelijk om een zwembad renovatie zelf uit te voeren. We bedoelen hier dan met name de kleine werkzaamheden mee die u makkelijk zelf kunt uitvoeren. Een likje verf op een waterspeeltoestel schilderen of een schroefje kunt u natuurlijk makkelijk zelf vastdraaien. Laat het grotere reparatie- of renovatiewerk echter aan een professional over. Die heeft een betere blik op de zaken die vervangen, gerepareerd of gerenoveerd dienen te worden. Als expert op het gebied van zwembad renovaties is de link met Pooljoy snel gelegd. Meer weten? Zoek vandaag nog contact met ons en zorg ervoor dat uw zwembad er weer voor lange tijd tegenaan kan!